fbpx

Ik kan u behandelen volgens de

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is een onderdeel van de natuurgeneeskunde. De natuurgeneeskunde streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met natuurlijke middelen.

De orthomoleculaire therapie streeft ernaar om via de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. 

Layer-4
chesnok

Wat is orthomoleculaire therapie

Prof. Dr. Linus Pauling introduceerde als eerste wetenschapper de term Orthomoleculaire Geneeskunde. ‘Orthomoleculaire’ bestaat uit twee onderdelen: ‘orthos’ betekent ‘juist, gezond of recht’ vanuit het Grieks en moleculair verwijst naar molecule. Letterlijk vertaald betekent dit dus het in het lichaam brengen van de juiste molecule.
Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn, en het behouden van een goede gezondheid. Deze concentraties ondersteunen en bevorderen alle lichaamsprocessen.
Orthomoleculaire therapie is een onderdeel van de natuurgeneeskunde. De natuurgeneeskunde streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met natuurlijke middelen.

Hoe werkt orthomoleculaire therapie ?

Door middel van een vraaggesprek en analyse van de meting via bioresonantie,  wordt de oorzaak van een bestaande klacht gezocht. Op basis van deze informatie wordt een persoonlijk voedingspatroon uitgewerkt.

Top of FormDe orthomoleculaire therapie streeft ernaar om via de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Men biedt het lichaam de voedingsstoffen die het op dat moment nodig heeft om te kunnen herstellen en een optimale gezondheid te bekomen.

Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel een optimale gezondheid te bekomen, kan het nodig zijn om , naast een voedingspatroon op maat, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen.

Voedingssupplementen bevatten een hoog gehalte aan stoffen die in beperkte hoeveelheid ook in de voeding voorkomen: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.

Orthomoleculaire therapie biedt ondersteuning bij:

– vermoeidheidsklachten (burn-out, CVS)
– verminderde weerstand ( klierkoorts, sinusitis)
– maag- en darmklachten (constipatie, diarree, reflux)
– emotionele problemen (stress, depressie, burn-out, ADHD)
– slaapproblemen (in- en/of doorslaapproblemen)
– hoofdpijn (migraine, spanningshoofdpijn)
– gewichtsbeheersing ( afslanken)
– metabole stoornissen (diabetes, te hoge cholesterol)
– huidproblemen (eczeem, acne, psoriasis)
– gewrichtsklachten (osteoporose, reuma, artrose)
– allergieën en/of overgevoeligheden (lactose-intolerantie, coeliakie)
– gezondheidspreventie (anti-aging) 


Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen probleemloos worden gebruikt naast andere behandelingen zoals de reguliere geneeskunde, osteopathie, acupunctuur of homeopathie.

 

Weetje...

Wat is orthomoleculaire therapie

‘Orthomoleculaire’ bestaat uit twee onderdelen: ‘orthos’ betekent ‘juist, gezond of recht’ vanuit het Grieks en moleculair verwijst naar molecule. Letterlijk vertaald betekent dit dus het in het lichaam brengen van de juiste molecule.

Behandeling

Hoe ziet een behandeling eruit?

Door middel van een vraaggesprek en analyse van de meting via bioresonantie,  wordt de oorzaak van een bestaande klacht gezocht. Op basis van deze informatie wordt een persoonlijk voedingspatroon uitgewerkt, eventueel aangevuld met supplementen.

Reserveer

Reserveer hier uw afspraak

Stuur een mailtje, of bel even: als het voor u kan, in de voormiddag, werkt u full-time, dan kan het ook op zaterdag of ’s avonds.

  Uw E-mailadres

  Waar kan ik u bij helpen?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •